# SAHABATKU #

iklan

16 Julai 2012

Hakikat Sebuah Pernikahan

Hakikat Sebuah Pernikahan


> Ada banyak alasan yang mendasari sesebuah pernikahan. Hakikat pernikahan yang seperti apakah yang paling membahagiakan? cuba kita lihat...dan manakah pilihan kita???

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEX, maka pasangan rajin bertengkar jika servis di kamar tidur tidak memuaskan.

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA, maka pasangan bakal bubar jika bangkrup.

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN, pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka keripot atau badan jadi gendut.

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan tidak dapat memberi anak.

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana KEPERIBADIAN, pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya.

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal-hal yang lebih baik, lagi pula manusia yang dicintai pasti MATI / PERGI.

> - Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI HIDUP kepada makhlukNYA. Dan ALLAH mencintai hambaNYA melebihi seorang ibu mencintai bayinya. Maka tak ada alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika pasangan mendurhakai ALLAH.

@ Wahai Saudaraku... Perbetulkanlah NIAT Anda Dalam Pernikahan. Semoga Kita Bersama Mendapat Rahmat dan Barakah... Amin...

@ * Kalau rajin..Tolong sebarkan petunjuk ini kepada saudara Muslim Muslimat yang lain. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati. Inshaallah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kpd sahabat yg sudi Coment...:)
Klu Sudi DTg lg......Taqiee akn Follow Balik...:)
Syukran A-laikom Jami-an :)