# SAHABATKU #

iklan

25 Jun 2012

Hikmah Janggut di sebalik Sunnah Rasulullah

 
sabda Rasulullah SAW, ”Cukurlah kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

kajian terhadap janggut menyerlahkan satu lagi bukti saintifik tentang apa yang disunnahkan oleh Nabi kita sejak lebih seribu tahun dahulu.

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah dalam satu ceramah mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut. ia bukan tunggul gerigis bukan penyeri atau penyerabut wajah tetapi jauh lebih hebat daripada itu.

menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

SubhanaAllah Maha Suci Allah...

caranya bagaimana? hanya melalui sentuhan. jadi kepada sesiapa yang belum punya anak kerana ada masalah kesuburan ataupun jarang anak n mahu dirapatkan lagi, mintalah suami simpan janggut n belailah selalu janggut suamimu itu.

[ ini sekaligus jadi bukti apa yang disaran oleh Islam sejak zaman silam boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah n kelebihannya ] wallahu A'lam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kpd sahabat yg sudi Coment...:)
Klu Sudi DTg lg......Taqiee akn Follow Balik...:)
Syukran A-laikom Jami-an :)